hits

tanker en: Torsdagskveld

De fleste vil nok si de er flinke til å være tilstede for venner, familie, barn og kjæreste. Men er de fleste tilstede for seg selv? Hvor ofte sjekker du innom deg selv for å kjenne etter hvordan du har det selv? Ikke bare spørre barna hvordan de har det, vennene dine eller samboer, kjæreste. Hvorfor har det seg slik at vi ikke sjekker innom oss selv, for å kjenne etter?

Ofte virker det som om vi er flinkere til å lytte til andres problemer enn til våre egne. Da er det uhyre viktig at vi endrer kursen litt å ser innover på oss selv.

Jeg tror det er, eller rettere sagt vet det er absolutt et must å være der for meg selv, som ikke betyr at jeg ikke vil strekke ut en hånd når jeg trenger den. Men å føle på hvordan jeg har det. For om jeg ikke tar meg tid til meg selv, mister jeg mitt eget velvær. Da har jeg mere å gi til de rundt meg. Spesielt når det er vanskelige situasjoner som oppstår rundt mitt liv. Da er det ekstra viktig å ta seg tid til å kjenne etter, og til å sette av tid til ro.

Vi trenger alle dette for å leve et liv som er i balanse. Jeg bruker å legge hånden på hjertet og slappe av i 5 til 10 minutter hver kveld før jeg legger meg for å kunne oppsummere hvordan jeg virkelig har det, og hva jeg kjenner på. På denne måten sorterer jeg tanker , følelser og får visdom til å endre på de ting jeg kan forandre på. Dette handler ikke på noen måte om en tro, men heller en måte å behandle seg selv på, eller møte sine egne behov.

Vi tilbringer hvert minutt av dagen med oss selv, hvor mye er godt og støttende? Slutt å kritiser deg selv, lev livet ditt og elsk deg selv. Så slipper du å våkne opp som 40 åring og innse at du ikke liker den du er blitt. Om der ikke er rom/ tilstedeværelse for deg selv, har du ikke rom for andre... Om du er et JA menneske, slutt med det. Si NEI og du sier JA til deg selv. Noe som ikke er negativt, men heller en hyllest til deg selv og til din egen tilstedeværelse.

Lov deg selv å kjenne etter hver dag, hvordan du har det. Akkurat sånn som du ringer din beste venn for å høre hvordan hun/han har det. Du er din aller beste venn, så glem ikke deg selv.

2 kommentarer

Victoria Larsen

17.11.2017 kl.11:03

Veldig sant og flott skrevet! Ikke ofte jeg går inn i meg selv og faktisk vurderer hvordan det går.. :-)

mittvakrehjem

25.11.2017 kl.13:46

Takk :)

Skriv en ny kommentar