hits

10 tips for nybegynnere

 

Er du en av mange som starter året med å trene?

Her er 10 gode råd på veien.

1. Få oppstart hjelp fra en PT. Jeg gjorde det da jeg startet. Da fikk jeg tilpasset noen enkle men gode øvelser som var tilpasset meg og min helse. Tror de aller fleste starter for hard og det ender da som regel kun med en aktiv mnd el toppen to. 

2. Sett av tid til å trene på faste dager, el om du har anledning. Helst før jobb. Mange treningssenter åpner tidlig, el har egne adgangskort. Om du har anledning til det, har du resten av dagen til de faste gjøremålene. Da er det smart å pakke treningsbagen på kvelden og sette den foran utgansdøren, eller legge den i bilen. 

3. Spis godt, kosthold har nemlig mye å si, for å prestere på trening og for resultater. 

4. Hvile, er undervurdert, mange tror at de må trene  hver dag. Dette er bare tull, for under hvile bygger mann muskler. Kroppen trenger restitusjonstid. Musklene trenger 48 timer på dette. 

5. Delmål, viktig å sette mål som ikke er for store i starten. Om man går for hard ut blir man umotivert. 

6. Søvn er viktig. Prøv å få sove sammenhengende 8 timer hver natt. Det er hard å komme seg på trening om du ikke er uthvilt nok.

7. Varier treningen, for i starten vil du merke fort resultater. Derfor er det viktig å bygge på med nye øvelser for ellers venner kroppen seg bare til de samme øvelsene og resultatet uteblir. 

8. Tren gjerne sammen med noen, da motiveres dere av hverandre. 

9. Ha tålmodighet, begynn rolig og øk etterhvert som du har trent en stund. Da vil sannsynligheten for at du fortsatt vil trene være tilstede. Du har også mindre sannsynlihet for å pådra deg skader.  

10. Sett deg et MÅL for hva du ønsker å oppnå. Det er alltid kjekt å se frem mot noe og virkelig nå de!

Lykketil <3 

Trene trene trene

2 kommentarer

lisarorvik

08.01.2017 kl.18:46

Kjempe fine tips :) (Jeg har forresten ukens blogg konkurranse, bli gjerne med)

mittvakrehjem

08.01.2017 kl.19:01

Takk, lisa . Skal sjekk :)

Skriv en ny kommentar